fredag 7 december 2007

Fredag igen..

Vad tiden går fort och nu är det fredag igen utan att jag hann med liksom! Det ska bli sååå skönt med jullov - hurra! Om ni nu vill veta om boken "Kall som Granit" som jag läste ut igår så kan jag utan att avslöja för mycket säga att regnet så småningom övergick i snö men att de var lika blöta och kalla ändå. Jag gillar verkligen när vädret förstärker stämningen i böcker. Jag skyller på "Döden i Venedig" av Mann(?) som jag var tvungen att läsa flera gånger och i vilken vädret spelar en avgörande roll. Det är den där stormen - ni vet - som kommer till Venedig... Jag kommer inte ihåg riktigt vad den hette?? Cirrocco? (eller är det någon slags skorpa? Jag hänger inte med i alla italienskt men något hette den där stormen i alla fall och den var super på att skapa stämning.)

Om ni gillar Rankin och Connelly så ska ni helt klart prova Stuart MacBrides granitbok (fast det kanske ni redan gjort - i så fall - vad tyckte ni?). Nu ska jag ge mig i kast med ytterligare 900 sidor fantasy/påhittade riddar-medeltidskrig men jag kanske hinner någon till bok innan julafton. Jag har tyvärr köpt så många böcker på sistone att jag fått lite önske-kramp i julklappsönskningsdelen av hjärnan. Jag vill ha boktips av ER!

Trevlig helg alla!

3 kommentarer:

Annas resa sa...

Vinden heter väl sirocco och det är skorporna som heter biscotti (som jag ju bakat nyss!). Den boken jag håller på att läsa nu - Extremt högt och otroligt nära - tror jag är en Elinorbok. Helt OK enligt mig, men liite konstig. En Elinorbok, alltså:)

Elinor sa...

Hehe.. det är inte så lätt alla gånger.. Jag gav faktiskt Extremt högt och otroligt nära till min syrra förra julen men har missat att låna den av henne och således inte läst den än. Då borde jag prova den! Underligt är bra! Tack för vinden, skorpan och boktipset!

Anonym sa...

Vi har nog redan packat ner den, annars hade jag kunnat ta med den till jul! Du får låna på bibblo.